Coöperatief leren

i

Inspirerende workshops

Ervaren lesgevers

Ruim en divers aanbod

Coöperatief leren aan de hand van de coöperatieve leerstrategieën en werkvormen van Kagan, kan worden ingezet binnen ieder niveau en een verscheidenheid van vakken. Art de Co past deze methode toe door middel van de lessen die we geven. Deze worden gegeven door een verscheidenheid van lesgevers met ervaring binnen verschillende facetten van het onderwijs. Met de daarbij behorende kennis en kunde, garanderen wij dat u de beste les krijgt op het gebied van bijvoorbeeld coöperatief leren. Dit gebeurt aan de hand van de principes van de coöperatieve leerstrategieën van Kagan.

Coöperatief leren doet u bij Art de Co volgens de principes van Kagan!

Professor Spencer Kagan creëerde een managementsysteem voor schoolklassen dat het coöperatief leren stimuleert binnen het onderwijs. Deze vorm wordt aan de hand van het GIPS-principe gerealiseerd, het GIPS-principe bestaat uit:

  • Gelijke deelname;
  • Individuele aanspreekbaarheid;
  • Positieve wederzijdse afhankelijkheid;
  • Simulante actie.

Coöperatief leren via de werkvormen van Kagan zorgt ervoor dat leerlingen samenwerken in gelijkgestemde groepen. Binnen deze groepen gaan ze samen bekijken wat de mogelijkheden van de lesstof zijn, waarna deze worden besproken. Door deze coöperatieve leerstrategieën van Kagan werken leerlingen op een andere manier samen dan bij een traditionele manier van lesgeven. Leerlingen zorgen er samen voor dat ze elkaar stimuleren en leren. Onderzoek toont immers aan dat samenwerkend leren het leerproces van alle leerlingen verbetert. Dit dus in tegenstelling tot de traditionele werkvormen in het onderwijs die zijn gebaseerd op het leren van de leerling als individu.

Ontdek meer over de mogelijkheden binnen uw school

Tijdens een cursus of workshop van coöperatief leren van Kagan maken leerkrachten kennis met de verscheidenheid van coöperatieve leerstrategieën. Hierdoor ervaren ze een aantal structuren. Dit kan vervolgens gekoppeld worden aan de hand van klassenmanagement. Tijdens de sessie worden alle structuren en coöperatieve werkvormen gekoppeld aan concrete voorbeelden. Wilt u meer weten over de workshops? Of heeft u vragen of dit specifieke aanbod aansluit op de wensen en behoeftes van u of uw leerkrachten? U kunt ons altijd bereiken via het telefoonnummer: +32 (0)3 658 16 59. Wij staan u graag te woord en samen bekijken we de mogelijkheden om deze coöperatieve werkvormen te introduceren bin uw school.

Er is nu ook een online opleiding voor Kagan Coöperatief Leren (CLS) in drie dagen

  • 24 februari 2021:               CLS  Dag 1   van 9.00 tot 16.00 u
  • 24 maart 2021 :                 CLS      Dag 2 van 9.00 tot 16.00u
  • 26 april 2021:                    CLS      Dag 3   van 9.00 tot 16.00 u

Inschrijven via de code I21-172 bij Eekhout Academy   Meer info en inschrijven

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail