Coöperatieve leerstrategieën Kagan

Goede visie

l

Workshops

goede communicatie

Coöperatief leren, aan de hand van de coöperatieve leerstrategieën van Kagan, kan worden ingezet binnen ieder niveau en een verscheidenheid van vakken. Bij Art de Co wordt deze manier van structuur in de praktijk toegepast door middel van de lessen die we geven. Door de verscheidenheid van lesgevers binnen verschillende facetten van het onderwijs. Met de daarbij behorende kennis en kunde kunnen wij u garanderen dat u de beste les krijgt op het gebied van bijvoorbeeld coöperatief leren, dit aan de hand van de principes van de coöperatieve leerstrategieën van Kagan.

Coöperatief leren, bij Art de Co leert u het aan de hand van de principes van Kagan!

Professor Spencer Kagan creëerde een klassenmanagement die het coöperatief leren stimuleert binnen het onderwijs. Deze vorm wordt aan de hand van het GIPS-principe gerealiseerd, het GIPS-principe bestaat uit:

  • Gelijke deelname;
  • Individuele aanspreekbaarheid;
  • Positieve wederzijdse afhankelijkheid;
  • Simulante actie.

Coöperatief leren via de principes van Kagan zorgt ervoor dat leerlingen samenwerken in gelijkgestemde groepen. Binnen deze groepen wordt er gezorgd dat ze samen gaan bekijken wat de mogelijkheden van de lesstof zijn, waarna deze worden besproken. Door deze coöperatieve leerstrategieën van Kagan wordt er gezorgd dat leerlingen op een andere manier samenwerken ten opzichte van traditioneel lesgeven. Leerlingen zorgen er samen voor dat ze elkaar stimuleren en leren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Tijdens een cursus of workshop van coöperatief leren van Kagan wordt er gezorgd dat leerkrachten kennis maken met de verscheidenheid van coöperatieve leerstrategieën. Hierdoor ervaren ze een aantal structuren en kan dit gekoppeld worden aan de hand van klassenmanagement. Wilt u meer weten van de workshops? Of heeft u vragen of dit specifieke aanbod aansluit op de wensen en behoeftes van u of uw leerkrachten? U kunt ons altijd bereiken via het telefoonnummer: +32 (0)3 658 16 59. Wij staan u graag te woord en samen bekijken we de mogelijkheden.