i

Inspirerende workshops

Ervaren lesgevers

Ruim en divers aanbod

Kagan Coöperatief Vergaderen

Vergaderingen leiden op een degelijke, interactieve, zinvolle en aangename manier is niet simpel! Daarbij de actieve inbreng van alle teamleden krijgen, is voor velen een utopie.

Coöperatief vergaderen impliceert het toepassen van structuren om effectiever, efficiënter, met meer rendement en gericht op professionele ontwikkeling te vergaderen.

Coöperatief vergaderen geeft de kans om betere werkrelaties te vormen met meer professionaliseringsmogelijkheden en de besluitvorming zo te organiseren dat dit gestructureerd en stapsgewijs georganiseerd wordt waardoor:

  • iedereen betrokken wordt;
  • iedereen z’n inbreng en mening heeft;
  • er een degelijk draagvlak is;
  • het best mogelijke besluit kan worden genomen;
  • iedereen loyaal is aan het genomen besluit.

Tijdens deze tweedaagse vorming  leer je de principes van coöperatief vergaderen kennen en ervaar je verschillende structuren die je tijdens een teamvergadering kan inzetten.

Een Kagan proevertje Coöperatief Vergaderen

Tijdens deze kennismakingssessie van 1,5 u leer je de basisprincipes van Coöperatief Vergaderen kennen en ervaar je enkele structuren die je tijdens een teamvergadering kan inzetten.

 

Introductiesessie Coöperatief Vergaderen

Tijdens deze kennismakingssessie van 3 uur  leer je de principes van coöperatief vergaderen kennen en ervaar je enkele structuren die je tijdens een teamvergadering kan inzetten.

 

Passie in het onderwijs

Wie is die gepassioneerde leerkracht en hoe kan een school zich organiseren om de passie bij leerkrachten te behouden of te triggeren.

Samen gaan we op zoek naar onze eigen drijfveren – onze passie. Wat drijft ons om gepassioneerd aan de slag te gaan.

We gaan na hoe we de passie in anderen kunnen herkennen onder het motto  ‘wie is die gepassioneerde leerkracht?’

Vanuit deze bewustwording bekijken we  de voorwaarden en mogelijkheden die de passie op school- en leerkrachtniveau aanwakkeren zodanig dat leerkrachten er gepassioneerd voor willen gaan in het onderwijs.

We bekijken enkele mogelijkheden, die de betrokkenheid, participatie en passie aanwakkeren, om de schoolorganisatie aan te pakken.

Doestellingen

  • Zicht krijgen op de factoren die een belangrijke rol spelen in het “gepassioneerd zijn” voor de onderwijsopdracht.
  • Zicht krijgen op hoe een schoolorganisatie de betrokkenheid, participatie en de passie kan aanwakkeren.

Neem contact op voor informatie of een intake